Det här med Black Friday…

…eller Black Week som det tycks ha urartat till nu. Jag är ambivalent.

Självklart behöver vi inte öka på konsumtionshetsen ännu mer, vi måste nog alla tänka över våra vanor lite till mans om vi ska kunna rädda den här planeten! Men det betyder ju inte att man måste införa ett absolut köpstopp, allting är ju inte svart eller vitt liksom..

Försök istället att tänka över dina inköp och se till att de är hållbara, köp gärna den där fina julgranskulan eller jultröjan om du känner att du vill ha den, men se till att dina inköp inte blir några slit & slänggrejer utan saker som du kan glädja dig över i många säsonger!

Det är så himla lätt att man dras med i köphysterin så här innan jul, det finns så många fina saker i butikerna och det är alltid någon nyhet som väcker habegäret lite extra, men försök ha lite is i magen. Låt bli att impulsköpa saker vid första ögonkastet, gå hellre därifrån tomhänt och fundera några varv på om det verkligen är något du vill ha/behöver. Är det så att du känner att du absolut inte kan leva utan vad-det-nu-är så gå tillbaks och slå till (och för all del, passa på när det är erbjudande som t ex Black Friday), men om föremålet för ditt habegär har försvunnit ur dina tankar efter ett tag så var det nog i ärlighetens namn inte så viktigt ändå, eller hur..?

Så, snälla, gör mig (och vår värld) en liten tjänst, försök ha det här i åtanke inför veckans konsumtionshets! ❤

 

2 reaktioner på ”Det här med Black Friday…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s