Last Christmas – the movie!

Redan när jag först hörde talas om den började jag längta efter den, filmen Last Christmas med Whams paradnummer i huvudrollen. Jag har länge haft ett speciellt förhållande till just den låten. Den har liksom blivit startskottet på julen för mig. Första gången jag hör den i ett offentlig sammanhang, ja då är det jul på riktigt!

Filmen har varit planerad sedan länge, men så gick George Michael tragiskt bort 2016 och projektet lades på is, men nu är de äntligen dags! Den 8 november har den världspremiär och den 15 november går den upp på svenska biografer.

Filmen har naturligtvis Whams Last Christmas som ledmotiv och bara det gör ju den sevärd i mina ögon! Dessutom ska den enligt utsago ha en hel del tidigare outgivna låtar av George Michael med på soundtracket.

Då, när jag först hörde om filmen hade jag ingen aning om handlingen, och ska jag vara ärlig så känns den faktiskt lite cheesy & Bridget Jones-aktig nu när jag läser om den.

Filmen utspelar sig i London runt jul, huvudpersonen Kate jobbar i en julbutik, har en taskig chef, är singel och verkar ha en något trasslig relation till sin mamma. En dag möter hon en främling utanför jobbet som till en början verkar rätt irriterande, men som snart visar sig vara rena drömprinsen och därifrån verkar filmen vara en klassisk romantisk komedi. Inte helt olikt Bridget Jones, eller hur..?

Hur som helst ska jag inte sticka under stol med att jag faktiskt gillade Bridget Jones när den kom (och kanske de följande tiotalet gånger jag såg den, innan jag tröttnade lite), och filmens ledmotiv i kombination med inramningen (julbutiken, ett London i julskrud) och (vad jag förutsätter) en klassisk romantisk ”happy ending” gör att jag nog måste se den! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s