Julfrimärken 2019!

Som alla gamla läsare troligtvis redan vet (och nytillkomna snart lär märka) är jag ett stort fan av riktiga julkort på papper, såna där i kuvert med frimärke och handtextad hölsning & adress som levereras via brevlådan.. Jag älskar känslan att någon faktiskt tagit sig tid att välja ut ett (kanske tom göra ett eget!) kort, skriva en personlig hälsning och lagt på lådan bara för min skull!

Och för att hela den där processen ska funka så krävs ju att man frankerar korten med lämpligt frimärke. Jag längtar lika mycket varje år efter årets upplaga, sök gärna på julfrimärken här i bloggen om du är nyfiken!

I år släpper Postnord sina julfrimärken den 7 november och de verkar vara riktigt söta, kolla bara!

Postnords beskrivning av temat fär årets julpost är också rätt gullig; ”Att ta in en gran till jul och dekorera den är en tradition vi importerat från Tyskland. När vintern är mörk och kall är det tid för pyssel och samvaro, tillsammans klär vi granen med pynt som kan vara köpt men också hemgjort. En hälsning till vänner och familj hör också julen till, ett tillfälle att återuppta eller hålla kontakten levande med något så enkelt som ett julkort.” Och jag ska villigt erkänna att jag är riktigt nyfiken på hur resten av motiven kommer att se ut!

Men skulle man av någon anledning inte gilla årets version av julfrimärken så släpps samtidigt vad som verkar vara en vintrig kollektion frimärken med motiv av stationshus i snötäckta landskap…

Också ett fint frimärke, men jag vet ju vilka som kommer få pryda mina julkort i år… 😉

2 reaktioner på ”Julfrimärken 2019!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s