Nya möbler -nya julfärger!

Vi har pratat om att skaffa nya möbler till vårt vardagsrum ett tag nu, efter 15+ år och två ungar har de nuvarande gjort sitt. Diskussionerna om vad vi ska välja för stil/färg/material har gått fram och tillbaka, jag ser ju gärna att det blir något som håller minst lika länge som de vi har nu har gjort, både kvalitets- och stilmässigt. Samtidigt vill man ju inte ha något som blir för tråkigt… Nu har vi haft svarta skinnmöbler såpass länge att vi bägge kände att det var dagst för nåt med lite färg. Valet föll till sist på en mörkblå sammetssoffa och två mörkt gröna skinnfåtöljer och det känns jättebra!

Men så kom jag plötsligt på, hur juldekorerar man med de färgerna? Svart skinn som bas har varit så himla tacksamt, bara att slänga ut några fårskinn, lite juliga kuddar och nån mysig pläd så har saken varit klar!

Men nu då, med mörkblått och mörkgrönt som bakgrund..? Jag har lurat på den frågan i några veckor, men så plötsligt snubblade jag över lösningen i min Readly-app! Bläddrade igenom gamla julnummer av Expressens inredningsbilaga Leva & Bo när jag väntade på en läkartid häromdagen och se vad jag hittade! Mörkt blå/gröna soffor i full julskrud, och på framsidan till och med! Så tacksamt!! 🙂

Och inte blev jag besviken när jag bläddrade vidare i respektive nummer! Nyckeln verkar vara mässing och mörkrött kombinerat med lite ”juveltoner”. Mässing har vi redan en hel del av i form av vedkorg, tavelramar och ljusstakar/-lyktor samt alla juldekorationer såklart! Och några mörklila/gröna/blå/turkos kuddfodral & plädar ligger nog också i gömmorna där hemma..

 

 

Nu är jag plötsligt supertaggad på den här utmaningen! Jag kommer nog komplettera med nåt mörkrött kuddfodral, men i övrigt tror jag att det funkar fint med det jag redan har hemma.. Stillebenet här nedan säger egentligen allt, tror bestämt att det får hamna på min mentala moodboard (eller ok, som favoritbild i telefonen då)!

Och är du nyfiken på att se reportagen i sin helhet så är bilderna skärmdumpar från nr 45/2018 respektive nr 48/2018 av Leva & Bo.

2 reaktioner på ”Nya möbler -nya julfärger!

  1. Sandra Adegren skriver:

    Fina bilder! Det är svårt det där med färger. Vi har en gammelrosa tapet i vardagsrummet och tycker därför det är supersvårt med färg på kuddar och gardiner.

    • Julpussar skriver:

      Ja, färg och inredning kan vara riktigt klurigt, samtidigt som det är kul! Gammelrosa låter inte som nån lätt match (framförallt inte när det ska julpyntas), men desto roligare när man väl lyckas få till det sen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s