Minusadvent eller Novent?

Jag mötte ett för mig nytt begrepp igår, novent. Men när jag läser om det verkar konceptet vara nästan detsamma som minusadvent som jag tagit upp tidigare..

Helt enkelt en nedräkning/tjuvstart av adventsfirandet redan i november. Enda riktiga skillnaden verkar vara att sista novent sammanfaller med första advent medans sista minusadvent ligger söndagen före första advent; dvs en vecka mer av jultjuvstart..

Hur som helst gillar jag fortfarande idén. Att få påbörja julfirandet lite extra tidigt och liksom dra ut på julandet så man verkligen hinner njuta av det, det är helt i min smak och något jag garanterat kommer att fortsätta med!

Här har Expressen skrivit om Novent och här har Aftonbladet gjort detsamma. I övrigt verkar det inte finnas så mycket info om det och jag hittar inga fler artiklar om fenomenet. Och för min egen del tror jag att jag även i fortsättningen kommer att referera till det hela som minusadvent! 🙂

En reaktion på ”Minusadvent eller Novent?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s