Årets julfrimärken, Julpost 2020!

En snabb tjuvkik på årets julfrimärken ger mig tyvärr inga direkta ”vill ha”-vibbar. Det känns liksom lite för mycket som… jag vet inte.. en tecknad serie kanske? Eller en snabbt ihopslängd barnbok..?

Nu är det här som sagt bara en liten tjuvtitt och hela frimärkskartan ska enligt uppgift visa ”en liten sagolik stad där julförberedelserna är i full gång. Det pyntas, lagas mat och handlas. Julkorten skrivs och paket slås in och skickas till de som bor långt bort. Den som redan är klar passar på att ta en skridskotur.”

Frimärkena är ritade av Stina Lövkvist som mycket riktigt är just barnboksillustratör (tack Google). Inget ont alls om hennes tidigare alster, men i min värld är en barnbok en barnbok och ett frimärke ett frimärke…

Men jag måste nog ändå erkänna att jag är nyfiken på hur resten av frimärkena ser ut och på vilket sätt de illustrerar julstök och andra vinteraktiviteter. Nåväl, den som väntar lär nog få veta! Den 12 november ska de gå att köpa.

Och i absolut värsta fall har jag en hög med udda julfrimärken kvar sen tidigare år som fungerar alldeles utmärkt att frankera även årets julkort med! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s