Hitta julkänslan trots pandemin!

Ok, mitt inlägg om Corona och julen igår var väl inte sådär jätteupplyftande. Men nu är det som det är och vi får helt enkelt göra det bästa av läget!

Istället för att fokusera på allt man inte kan göra är det kanske dags att tänka på allt man faktiskt kan göra istället!

Okej, julmarknaderna är inställda, men de där lokala och småskaliga matproducenterna du hade tänkt handla juldelikatesser av har troligtvis andra försäljningskanaler. Kolla upp om de har nån hemsida/Facebook/instagram och se om det går att handla deras produkter på något annat sätt! De kanske har en gårdsbutik eller säljer via nån saluhall eller den lokala matbutiken? Helt klart värt att kolla upp!

Och det blir inget besök på den traditionella skyltsöndagen i år. Men man kan ju fortfarande gå en sväng på stan en kväll i december efter butikerna stängt och titta på alla fina julskyltningar och julbelysningar! Och varför inte njuta av en kopp varm choklad på en uteservering om du hittar nån? Julmys deluxe!

När man börjar tänka efter finns det faktiskt en hel del sätt att få till julmys utan att tränga ihop för många människor på för liten yta. Gå en promenad efter mörkret lagt sig och titta på julbelysningen i trädgårdarna! Alla städer har väl det där ”värstinghuset” som julpyntar hela huset i sann amerikansk anda? Hitta det i din stad i år!

Eller packa ryggsäcken med en termos glögg, några pepparkakor & lussebullar och en picnicfilt och ta en härlig långpromenad i naturen med julig utefika!

Sen har vi ju alla klassiska julmysiga aktiviteter som ändå görs bäst i hemmets lugna vrå; julfilmsmaraton i soffan, pepparkaksbak och -husbygge, julkortstillverkning, kransbindning eller vad det nu är för pyssel man gillar!

Och så får man väl försöka tänka om lite. Brukar ni samlas flera generationer/familjer för nån speciell tradition varje år (glöggprovning, julbak eller pralintillverkning t ex) så var lite nytänkande! Det fungerar alldeles ypperligt att göra såna saker ”tillsammans på distans” via t ex FaceTime!

Så nu tänker jag försöka hitta lösningarna och inte låta nåt virus ta julkänslan ifrån oss!

En reaktion på ”Hitta julkänslan trots pandemin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s