Att inte våga åka till Ikea…

Det här är nåt jag aldrig varit med om tidigare. Att missa hela Ikeas julkollektion… Tom de gånger jag varit höggravid så här års har jag lyckats ta mig dit för att spana, känna & klämma! Men inte i år…

Det började väl egentligen när region Skåne skärpte rekommendationerna pga högt smittoläge. Jag velade redan då trots att jag själv inte bor i skåne, men Ikea i Helsingborg är ”mitt” Ikea liksom.. Sen skärpte region Halland också sina rekommendationer och här sitter jag nu.

Jag har en liten önskelista, ja, jag har tom lagt alla sakerna i varukorgen på Ikeas hemsida men det jag vill ha går inte att få hemskickat. Så. Himla. Surt.

För just i år har de ju de här helt ljuvliga glaskulorna som hade passat perfekt i min gran!

Och den här fina burken med pepparkaksmotiv som hade passat så bra ihop med de jag redan har…

Sen har jag nästan letat ihjäl mig efter en ljusstake som skulle kunna hålla ljus med lite udda diametrar (har samlat på mig några såna genom åren) och jag är rätt övertygad om att den här skulle klara det tricket!

Och det här underbart ljuvligt juliga julklappspappret!

Ikea är bra på julklappspapper, jag har nog aldrig varit med om att jag inte fastnat för (minst) ett par rullar från varje julkollektion… Normalt brukar jag inte fastna för blommiga eller så här mönstrade papper men det här har nåt speciellt! Jag kan liksom inte få nog av att titta på det. Det sirliga mönstret av julrosor och järnek i grönt, vitt & guld. Tror det hade gjort sig riktigt bra som en tapet…

Slutligen fick jag habegär när jag såg de här små mässingsfärgade julgranshängena. Jag blir liksom glad när jag ser dem! 🙂

Men nu är det som det är och jag är ändå lyckligt lottad i den här krisen. Mina nära och kära har klarat sig ifrån smitta, jag har min familj nära och som grädde på moset så har min man jobbat hemifrån sen i våras vilket betytt att vi kunnat hitta på mer roliga saker tillsammans med barnen.

Dessutom vet jag ju att jag egentligen klarar mig alldeles utmärkt utan de där prylarna, men bara för att jag nu inte kommer till och kan köpa dem så blev de plötsligt så mycket mer åtråvärda! Typiskt, eller hur..?

2 reaktioner på ”Att inte våga åka till Ikea…

    • Julpussar skriver:

      Åh, är de lika fina i verkligheten som på hemsidan? I så fall måste du visa bild på dem sen när de hänger i granen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s