Saffranskrabbelurer!

Krabbelurer är gott, lite som en blandning mellan muffins och amerikanska pannkakor. Jag har hittills inte träffat nån som inte gillar dem när de fått prova. Däremot rätt många som inte haft en aning om vad det är. Det verkar vara lite av en sydsvensk företeelse..? Ett perfekt mellanting mellan fika och mellis är det hur som helst och så lätta att slänga ihop!

Jag har älskat dem sen jag först smakade hemma hos en dagiskompis mormor och har gjort egna sen jag började göra eget mellis och fick börja ratta spisen själv (dvs i runt 25 år nu). Ändå var det inte förrän jag såg det hos Fredriks fika på Instagram som jag tänkte tanken att man kan ha saffran i krabbelurerna! Konstigt egentligen, jag har ju saffran i nästan allt annat så här års; bullar, skorpor, muffins, scones, drömmar, fudge, sockerkaka, tryffel osv…

Receptet jag använder är rätt likt det Fredrik har så vill du testa att göra egna rekommenderar jag dig att köra på hans recept! Skillnaden är väl att jag gör mina på pannkaksmjöl från Limabacka kvarn för att få dem lite mer mättande och att jag har dragit ner på sockret till 0.75 dl (det var 1,5 från början i mitt recept!).

Och så då att jag valde att ha russin i mina den här gången vilket var en lyckoträff! Både ungarna och jag gillar kombinationen saffran och russin så varför inte liksom? Jag hade nog runt 1,5 dl russin i smeten men det går ju att variera efter smak…

Jag bjuder på en bild av min minsting som gav saffranskrabbelurerna mycket väl godkänt! 🙂

2 reaktioner på ”Saffranskrabbelurer!

  1. Låter spännande! När jag var barn så brukade mamma göra något liknande till oss (utan saffran) vilket vi kallade maxibullar – och jag lagar dem fortfarande om jag är sugen på något sött till middag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s