Video

Disneys Frost /Frozen..

En film med riktig vinterkänsla! Som jag satt och myste i salongen med dottern häromdagen när vi tittade på den!
Fin story, fantastiska scener och så var den i 3D vilket gjorde den ännu lite mer förtrollande.
Kan bara rekommendera den till alla som vill drömma sig bort i biomörkret en liten stund!

Video

Utmaning dag 20: Något juligt som alltid får dig på bra humör

Jag har egentligen två julsaker som alltid får mig på bra humör, Jag vågar knappt erkänna det, men Whams ”Last Christmas” är speciell för mig. Första gången jag hör den för säsongen är magisk av någon anledning..

 

Och sen är det Grinchen.

Filmen då alltså, med Jim Carrey i huvudrollen. Blir så himla varm i hjärtat när lilla Cindy Lou omvänder mr Grinch!

Så, där har vi det, det yttersta beviset på att jag har sålt min själ till amerikansk underhållningsindustri. 🙂

Video

Itzhaks Julevangelium

Jag fullständigt ääälskar Hipp Hipp-gänget och den smått galna humor de bjuder på. Varje jul sen 2006 (när den sändes första gången) har jag kollat på Itzhaks Julevangelium och följt Tiffany Persson, Kajan, Morgan Pålsson, Göran Jonsered och alla de andras öden veckorna innan jul. Jag tycker fortfarande att serien är lika hysterisk kul såhär sju år senare!

Har du inte sett programmen innan tycker jag absolut att du ska ge videon här intill en chans, gillar du den finns de andra delarna också att hitta på youtube (ifall man nu inte vill investera i den på dvd som jag råkar ha gjort…) Nu ska jag åtminstone ta en paus i chokladandet och sätta mig i tv-soffan ihop med godingen Itzhak Skenström! 😉

Video

Köp dina julklappar i Unicefs gåvoshop!

Så enkelt att göra för oss, bara några klick, ett par sekunders jobb, på sin höjd nån minut. Och inga jättekostnader heller, flera av alternativen kostar max en hundring och det kan vi väl ändå avvara? Strunta i den där chokladkartongen som ändå ingen orkar äta upp, tomten du kommer ha tröttnat på till nästa jul eller julklappen som köps ”bara för att”…

Lägg pengarna här istället, där de gör skillnad!

Själv tänker jag nog investera i lite vätskeersättning och några filtar  eller kanske ett paket vattenreningstabletter!

Ingen kan göra allt, men alla kan vi göra något!

Video

Glöggprovning!

Julbordet igår var superlyckat, bortsett från en punkt. Det saknade skinka!! Hur kan man servera ett julbord utan julskinka? Istället fanns nån form av ugnsbakad kassler, helt ok men det var ingen skinka!

Sen var det glöggprovning av ett par olika sorters vin- och starkvinsglögg tillsammans med en vinkännare och efter det en liten föreläsning om glöggens historia, mycket intressant! Visste ni t ex att glöggen egentligen kom till för att vanligt vin hade för kort hållbarhet för att kunna transporteras hit? För att vinet skulle hålla på den långa resan hit tillsatte man sprit så alkoholhalten förhindrade att vinet blev dåligt. Och skulle det ändå råka bli lite dåligt så tillsatte man kryddorna för att dölja smaken! Och voila, glögg! Vilket jag är mycket tacksam för idag! 🙂

Blossa starkvinsglögg är nog så nära en ursprungsglögg man kan komma, den tillverkas fortfarande enligt Grönstedts originalrecept från slutet av 1800-talet och baseras på rödvin med tillsatser av bl a russin, kanel, kardemumma, ingefära och nejlikor.

Själv föredrar jag Blossas vinglögg alternativt lättvinsglögg. De smakar jul för mig! Många av de andra alkoholfria glöggsorterna smakar för sött tycker jag (saftglögg) och starkvinsglögg sticker i näsan när den serveras varm.. Och smaksatta glögger? Tja, en rolig grej kanske, men nä… Blossa håller i längden!