Jul på Myrornas!

Sen jag såg den här skylten på Myrornas tidigare i veckan så har jag längtat efter julpremiären, och igår var det äntligen dags! Det fanns såklart som vanligt gott om juligheter och jag passade på att fotografera några av godbitarna! De är söta träfigurerna t ex! Där och då i butiken kände jag att de inte passar in riktigt i vår jul, men nu ångrar jag mig nästan…

Precis som väntat låg där berg med julgranskulor och precis när jag stod där och grävde efter godbitarna så hör jag plötsligt Last Christmas med Wham… ❤ Ni som har följt bloggen ett tag vet kanske att jag har ett litet speciellt förhållande till just den låten i precis den här typen av miljö. Nu är det äntligen dags att ladda julspellistorna!!

Hur som helst, det här var vad jag kom hem med. Mitt livs första inköp av en porslinstomte! Tyckte att den var så himla söt med den lilla ekorren och kaninen!
Men det verkar inte som om Liz tyckte likadant, eller så har hennes smak ändrats lite sen 1970 när  hon uppenbarligen fick den här lilla tomten.

Och inte nog med att jag köpte mitt livs första porslinstomte, även tomte nr 2 fick följa med mig hem!

Fast den här gången var Liz oskyldig, nu verkade det vara en Lotta som låg bakom tomten, och han är av en lite yngre årgång, från 1989 istället för 1970…

Grävandet i bingen med julgranskulor gav följande resultat, fyra härligt korallorange glaskulor med en fantastisk lyster! Svårt att återge såhär på bild, men ni får helt enkelt tro på mitt ord! Har en känsla av att de kommer bli kanonfina i en mörkgrön gran! 🙂SavedPicture-20151113223226.jpgOch de här gamla lövtunna glasdekorationerna fick följa med hem med avsikt att bli nya gipskulor, men när maken fick höra om de planerna var han nästan beredd att begära skilsmässa! Och jag kan faktiskt förstå honom… Så här gamla, troligtvis handmålade kulor har en helt annan själ än dagens massproducerade varianter.
Den här fina lilla karotten i emalj kärade jag också ner mig i, vet bara inte riktigt till vad jag ska ha den, om den ska få fylla sitt syfte i köket (det förutsätter dock att den funkar på induktionshällen) eller om den kanske ska fyllas med hyacinter eller nåt annat…

Och slutligen, en påse med färgglada minikulor i glas för en tjuga, det kan man ju inte missa! Har ingen aning än om vad jag ska ha kulorna till, men det dyker nog upp nåt passande snart! 🙂

Sådär ja, det var mina juliga och secondhandiga shoppingfynd från igår!

4 reaktioner på ”Jul på Myrornas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s