Lussekatastrof!

Lussefikat igår höll på att bli en katastrof! När jag skulle baka lussebullarna ett par timmar innan gästerna var på ingång så inser jag att mjölkpulvret har gått ut i datum! Ve och fasa, vad skulle jag nu hitta på..? Jag hann inte åka och köpa nytt så det var bara att tänka om, första gången på länge som jag fick baka ”vanliga” lussebullar istället för de jag brukar göra numera..

Snabbt fram med ett recept, det råkade bli ett ur den här foldern från Kungsörnen som jag hittade i mataffären häromdagen.Ett till synes ganska ordinärt recept på saffransbullar, kanske degen var aningen lösare i konsistensen än vanligt, men annars var det inget märkvärdigt med den.Det blev en ganska lättbearbetad deg, det var lätt att forma snygga kusar och galtar. Dottern fick också vara med och baka lite, men hon tänkte lite mer utanför ramarna och bakade bl a lussesniglar..…prisrosetter (till vänster nedan, jag trodde att det var en bläckfisk!) och en luciasoffa (nedan till höger)!Några klassiska släta bullar att pensla med smält smör och doppa i socker blev det också, men de hamnade rakt i frysen..Ett stort fat med rykande nybakade lussekatter i dotterns design fick vi i alla fall till fikabordet!Och bullarna fick förvånansvärt bra betyg! Luftiga och saftiga med bra saffranssmak! När gästerna gick hem fanns det bara en stackars bulle kvar på fatet, men den slank snabbt ner i min mage…Nu ska jag inte vara så drastisk och säga att jag har ett nytt favoritrecept, men det var nog inte sista gången jag bakade lussebullar enligt det här receptet… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s