Jullista!

 Jag är ju egentligen inget större fan av jullistor, men den här som cirkulerar just nu (har sett den hos bla  Jennys jul, Sofies julblogg och Matildas jul) fångade mitt intresse av någon anledning…

 

 • Vilka är de första fem ord du kommer att tänka på när du hör ordet ”jul”? Familjen, julbak, julgran, glögg & levande ljus/brasa!
 • Tänker du göra något annorlunda i jul till skillnad från förra året? Det har jag faktiskt inte funderat på än… Troligtvis blir det till att barnsäkra granen, vår lille snart tvååring tar sig an världen likt en liten apa! ❤
 • Fortsätt meningen ”ingen jul utan…” Familjen
 • Viktigaste grejen på julbordet? Mina glöggkokta revben!
 • Skulle du kunna tänka dig att fira jul utomlands? Nix, nope, never! Jul för mig är hemma hos/med familjen!
 • Vad ger dig mer julstämning, svenska eller amerikanska jullåtar? Amerikanska, eller åtminstone engelskspråkiga (är fortfarande helt kär i t ex Weeping Willows julalbum), men se svenskspråkiga är på frammarsch! Magnus Carlsson fastnade i min spotifylista förra  julen och han lär nog bli kvar på ett hörn där…
 • Vilken julfilm är bättre, ”Love actually” eller ”En underbar jävla jul”? En underbar jävla jul såklart!! Skrattade så jag nästan höll på att kissa på mig när jag såg den på bio!
 • Vilken julkalender väljer du – ”En riktigt jul eller ”Tjuvarnas jul”? En riktig jul!!
 • Brukar du köpa en julkalendern av något slag till dig själv? Nä, jag brukar vara den som förser resten av familjen med lämpliga julkalendrar istället, så mitt nöje ligger i att se de andra öppna luckor och paket och glädjas med dem!
 • När började du julblogga och varför (om du har en julblogg)? I oktober 2013, för att bespara mina nära och kära bombningen med julinspiration/bilder/recept osv i övriga sociala medier..
 • Din favoritbild från förra årets jul? Åh… suck! Hur ska jag kunna välja ut bara EN?! Nåväl, jag drar till med den här på dotterns egenhändigt pyntade pepparkakor! ❤
 
 • När är det okej att börja julpynta tycker du? Tidigare har jag varit militant på den fronten, men nnu har jag delat upp det i ”vinterpynt” (ok att plocka fram i november), adventspynt (åker upp tidigast lördagkväll innan första advent) och julpynt (åker fram nån gång runt lucia)…
 • Och sista frågan – hur pepp är du i detta nu på december och julen? Superpepp!! För mig är hösten en enda lång startsträcka inför jul och hösten verkar ha kommit hit till Halmstad, i alla fall om man får tro vädret…

2 reaktioner på ”Jullista!

 1. ”för att bespara mina nära och kära bombningen med julinspiration/bilder/recept osv i övriga sociala medier..” känner igen mig i det där! Det är så bra att ha ett ställe där en kan nörda ner sig och dessutom tillsammans med andra nördar! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s