Blossa 16, nu avslöjad!

Årets smak Kråkbär är inspirerad naturreservatet Storskogen i Jämtland. Blossa själva skriver ” I kråkbäret har vi funnit en ingrediens som bidrar med friskhet till vår årgångsglögg. Björksirap förädlad ur björksav adderar en rund sötma och rymmer toner av smörkola. Som en påminnelse om lägerelden har glöggen även en lätt rökighet.”

Tja… Jag har nog aldrig smakat kråkbär om jag tänker efter, men enligt wikipedia så ”frukten är ett svart, ganska torrt bär, som påminner om blåbär, men är mindre och har större och hårdare kärnor. Bäret är en aning sött men smaken är i stort fadd. Vissa anser att smaken blir bättre om bären utsatts för frost.” Så aningen söt men med en fadd smak, undrar hur mycket kråkbärssmaken kommer att slå igenom? Kommer man känna igen den eller kommer den försvinna bland alla starka kryddiga glöggsmaker som redan finns..? Blossa 16 kommer att finnas att beställa from den 1:a oktober och kommer att kosta 109 kr.

blossa6

Sen är det ju helt klart en riktigt snygg flaska (med illustration av Petra Börner) som definitivt kommer pryda sin plats på glöggbrickan! 🙂

En reaktion på ”Blossa 16, nu avslöjad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s