Snopen och besviken..

Igårkväll kom jag hem efter en konferenshelg med jobbet i Riga. Jag har aldrig varit i Lettland tidigare och min vana trogen försökte jag hitta en lämplig souvenir att hänga i granen. Nu fanns det tyvärr inte mycket tid över till varken sightseeing eller shopping; Några buss- och taxiresor genom stan med välvilliga chaufförer samt ett snabbt stopp i hotellets giftshop och en galleria intill hotellet var allt som hanns med. Lite hade jag hunnit läsa på innan resan och klassiska souvenirer från Riga är t ex fina vävda linnetyger och stickat ylle men inget sånt hittade jag..  Aldrig förr har jag upplevt en sån avsaknad av juliga souvenirer när jag har varit ute och rest (nu börjar ju tom julen närma sig och allt). Det enda juliga jag hittade var de här plastiga kulorna som hängde långt in i ett dammigt hörn i en billig souvenirshop och de fick faktiskt hänga kvar (har man ställt in sig på fint hantverk så håller de inte riktigt måttet om man säger så..).
Så det här var min första resa på mycket länge (minst 15 år) där jag inte kom hem med nån juldekoration i handbagaget. Lite snopet känns det allt…

3 reaktioner på ”Snopen och besviken..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s