Birgittas bästa julkakor!

Jag råkade ju köpa en tidig julklapp till mig själv förra helgen i form av boken Birgittas Bästa Julkakor och nu har jag äntligen hunnit bläddra igenom den och är redan sugen på att sätta igång med julbaket!

Birgitta Rasmusson som skrivit boken är väl främst känd från sin medverkan i programmet Hela Sverige Bakar, men har en gedigen bakgrund som kok- och bakboksförfattare; hon är t ex en av författarna bakom klassikerna Rutiga kokboken & Sju Sorters Kakor.

Birgittas Bästa Julkakor är en riktigt underhållande bakbok att bläddra i och nästan alla recept inleds med nån liten anekdot eller historien om varför just det bakverket förärats en plats i boken. Recepten är en skön blandning av gamla svenska klassiker, utländska bakverk och nya påhitt, men alla med en julanknytning på något vis och alla är enkla att förstå & lätta att följa utan en massa extra krusiduller.

Och illustrationerna sen! Fotona i bilden är helt underbara; stämningsfulla bilder i gammal ”kafferepsanda” med härligt retroporslin och passande juldekorationer som rekvisita.

Om du som jag gillar att baka sötsaker till jul och dessutom är ett fan av Sju Sorters Kakor så är det här definitivt boken för dig!

2 reaktioner på ”Birgittas bästa julkakor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s