En recension av Blossa 1917

Blossa 2017 har jag fortfarande inte provat (ogillar mango så den är nog ingenting för mig), men för snart två månader sen beställde jag hem en annan av Blossas nyheter för i år; Blossa 1917!

Precis som Blossa 1895 som kom för två år sen (och för info finns i ny utgåva då den förra sålde slut!) så är det här en nytillverkning enligt ett äldre recept som man hittat i Grönstedts receptarkiv. Glöggen är en spritglögg tillverkad av förskuren Grönstedts cognac blandat med klassiska glöggviner som Tarragona, Moscatel och Portvin.

Både flaskans utformning och sigillet i toppen känns lite gammaldags och enligt källor ska man ha tittat tillbaks på flaskor från seklets början för att få till den rätta känslan. 

Själva glöggen då? Jo, det här är en stark historia som ändå har en tydlig sötma och kryddig glöggsmak. Men med en alkoholhalt på 25% är det knappast något man bälgar i sig.. Själv föredrar jag den faktiskt kall, precis som med Blossa 1895.

Att smutta på den ur ett ärvt kristallglas efter maten istället för ett gott portvin är en riktig höjdare och till dessertosten är den svårslagen!

Med andra ord, det kommer att bli fler flaskor av Blossa 1917 hos oss! Men de kommer inte att drickas varma som klassisk glögg utan som ett alternativ till dessertvinet nu i vinter… 🙂

3 reaktioner på ”En recension av Blossa 1917

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s