Glöggprovning av Blossa 2015 & 1895!

Beställde ju Blossas två nyheter för säsongen i förra veckan och idag fick jag ett meddelande om att min beställning fanns att hämta!


Jag och maken (som jobbar hemifrån idag) kunde inte hålla oss ifrån att korka upp nyheterna på en gång för en snabbsmakning… Blossa 1895 var den jag hade högst  förhoppningar om och de infriades med råge! Inte nog med att flaskan levereras snyggt inslagen i grönt silkespapper, bara man öppnar korken så sprider sig en underbar doft av söta russin!

Och smaken sen! Helt underbar!! Lagom söt av, lite vass av spriten, kryddig och härlig. Precis allt det där en glögg ska vara! Nu provade vi den visserligen bara kall och bara en liiten smutt (som sagt, blev bara en snabb lunchprovning nu, bägge bör vara nyktra ett tag till denna fredag!), men åh!! Jag längtar redan efter att få dricka den tillsammans med lite ädelostar och pepparkakor!

Vi passade även på att prova Blossa 2015 när vi var i farten, även här känns flaskan riktigt lyxig!

Kolla bara in detaljerna i dekoren! Som en riktigt gammal fin brittisk teservis!

Men själva glöggen då? Jodå, en härligt frisk gyllengul historia! Jag var ju lite osäker på den här, Earl Grey kan vara en hit med sina citrustoner som harmonierar med glöggen, men lika gärna en miss och smaka som diskmedel.


Men jag kan avslöja att Blossa 2015 Earl Grey är en solklar hit! Åtminstone kall som vi drack den nu, kan tänka mig den med en isbit i glaset efter maten. Mmm!

För att summera det hela så funkar Earl Grey helt ok som smaksättning på glögg och jag har en ny favoritsort i 1895! Tusan också att just den är en limiterad utgåva om 20 000 flaskor.. Blir till att beställa några fler nu på en gång! 🙂

8 reaktioner på ”Glöggprovning av Blossa 2015 & 1895!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s