Provsmakning av Edward Bloms glögg!

img_1229

Äntligen fick jag det där efterlängtade sms:et från Systembolaget om att min beställning var redo att hämtas upp! Jag beställde ju en flaska av Edward Bloms maffiga & mysiga glögg direkt när den släpptes i förra veckan och har väntat otåligt ända sen dess.. Så självklart var jag snabb med att hämta ut den, och eftersom jag är gräsänka i kväll passade jag på att liva upp kvällen med en kopp glögg så fort jag kom hem!

img_1255

Glöggen är en riktig vinnare säger jag! Doften ur flaskan är söt och full av de klassiska julkryddorna. Kall är den precis som Edward själv beskriver den eldig och kryddig med en tydlig smak av rödvin, inte fullt så söt som doften utlovade men det är bara bra tycker jag. När man värmer den smakar den helt ok för att vara en starkvinsglögg, och där har vi ju mitt lilla dilemma. Jag gillar den där lite vuxnare smaken av både vin- och starkvinsglögg, men ogillar förnimmelsen av alkohol man får av ångorna från glöggen.

Den här glöggen är nästintill en fullpoängare enligt mig (bortsett från just alkoholhalten då); den smakar tydligt av rödvin och julens alla kryddor och den är precis lagom söt. Jag kommer absolut köpa fler flaskor av Edwards maffiga & mysiga glögg, men jag kommer att njuta av den kall (eller ok, rumstempererad då), precis som jag gör med min andra favorit; Blossa 1895.

Egentligen hade jag önskat mig en glögg av den här lite vuxnare typen fast med betydligt lägre alkoholprocent, det närmsta jag kommit hittills är Blossas 4,7% som tyvärr tycks ha utgått ur Systembolagets sortiment…

En reaktion på ”Provsmakning av Edward Bloms glögg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s