Hysteriska julsmaker!

Min mailkorg svämmar snart över av julnyheter nu. Det är julsmaker hit, adventskalendrar dit och nya julkollektioner som ska presenteras & marknadsföras. Och visst låter en del intressant, men när det kommer till ”årets julsmaker” på allt ifrån drycker till bakverk & godis så klarar jag mig nog utan..

Eller okej, godis är ju nästan alltid gott (guilty, se bara här och här t ex), och vissa limiterade must- och glöggsmaker kan funka (jag tänker främst på Blossas retrosmaker 1895 & 1917!), men i övrigt känner jag mig rätt kluven. Det känns mest som en jakt i att hitta de konstigaste och mest udda smakkombinationerna. Jag tänker t ex på Apotekarnes årsmust 2018 med smak av lakrits eller Blossas årsglögg som de senaste åren haft smak av lavendel, limoncello och kråkbär, eller varför inte Saturnus glögg med olika godissmaker? Blä!

arsmust-2018-1

Sorry Apotekarnes för att ni fick illustrera den här dissen, men smaksätter man julmust med lakrits så får man nästan lov att skylla sig själv…

Njae… Jag kanske är tråkig och gammalmodig, men varför ändra på ett vinnande koncept? Jag älskar ju julen för att den är just julig! Alla traditioner, smaker & dofter som väcker minnen till liv och får en att komma i rätt julstämning som doften av tända ljus, pepparkaksbak, apelsiner med nejlikor eller nyhuggen gran! Och inte att förglömma; glögg som smakar glögg, pepparkakor som smakar pepparkaka, julmust som smakar julmust osv..

Okej att det kan vara kul att variera nån enstaka smak ibland (mandel i pepparkaksdegen t ex är en höjdare jag varmt rekommenderar!) men det här har gått lite för långt enligt mig. Nu känns det mest som en hysterisk jakt på den mest udda smakkombinationen på klassiska jultillbehör, enbart i marknadsföringssyfte.

Tack, men nej tack.

2 reaktioner på ”Hysteriska julsmaker!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s