Swebar christmas edition med smak av Lussebulle!

Jag har nog nämnt det förut (här t ex) att jag emellanåt konsumerar sk proteinbars. När jag var och handlade häromdagen fångade årets julsmak från svenska Dalblads mitt intresse; Lussebulle är ju supergott!

Och kolla förpackningen sen, snöflingor, röda sidenband och snötäckta bokstäver. I’m in lööööv! Och de små juliga budskapen varierar på de individuella förpackningarna… ❤

swebar_christmas_edition_35199_x8

Men åter till smaken, Lussebulle, hur funkar det i en proteinbar? Och innehåller den över huvudtaget nåt saffran? Jodå, hela 0,03% saffran (! att jämföra med ett standardrecept på hembakade lussebullar som brukar innehålla runt 0,5-1% saffran). Och 2,8% russin (även om jag inte hittade ett enda litet skrynkligt russin i just mitt exemplar)…

Hur som helst är baren täckt av ett tunt lager av nån vit chokladliknande substans, och innehållet är härligt gyllengult.

Tittar man riktigt noga kan man tom urskilja nåt saffransliknande här och var i själva baren!

Kort sagt så är det här en helt ok proteinbar med julkänsla! Med lite god vilja kan man absolut känna saffranssmaken och som omväxling till chokladbarerna jag trycker i mig funkar den kanon! Jag hade dock gärna sett lite mera russin i den för mer lussebullekänsla… Det är kanske inget man ska köpa om man har en vansinnigt saffranssug (köp en riktig bulle istället!), men om du ändå tänkte stoppa i dig en proteinbar kan du lika gärna köpa den här som nån annan smak. Jag kommer i alla fall köpa den fler gånger!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s